Ahmet alparslan kardeşim öncelikle senden ricam bu su piresi üretimi hakkınd abize detaylı bilgi verirsen çok yardımcı olursun. Bir çok sitede farklı yöntemlerle yapılışlarını okumuştum hatt asöyle bir yazı okudumki aynen aşağıya ekleyeceğim belki ilgini çeker kardeşim sende bize yardımcı olursun
Alıntıdır.Herkese selamlar, uzun yıllar su piresi üreten biri olarak, bende bir şeyler paylaşmak istedim. Pire kültürü oluşturmak için yapılan işlemler hepsi doğru bunun için fazla söze gerek yok, sadece eklemek istediğim noktalar için buradayım. At gübresi ev ortamında iyi olmaz..
Hava taşından fazla açık olması su sirkülasyonun çok fazla olduğunda pirelerde ölümler başlıyor. ölü pire kalıntıları, kültürün çökmesine neden oluyor. Bunun en güzel yönü büyük tanklarda yapmaktır. Oksijen çok kısık şekilde olursa problem olmaz. ben kullanmıyorum, kullandığımda hep problem yaşamıştım.
*Düzenli olarak hasat yapmanızı öneririm.
*En önemli olan nokta pirelerin beslenmesidir. bu konuda, herkes aynı uygulamayı seçiyor. Ancak şuan size vereceğim bilgi çok basit herkesin AAaa diyeceği bir gıda olacak. Bu pireleri kıpkırmızı yapıyor vede ben hiç bir zaman hiç bir yem denemelerimle bunun kadar hızlı çoğaltan bir yemde görmedim.
Maya dozunu ayarlayamadığınızda kültürün çok çabuk çökmesine neden oluyor.
Su piresi aynen bir filtre gibidir. sudaki tüm algler bakteriler v.s. ne varsa bünyesine çeker. Ama bunları absorbe ederek temizlik yapar. bunu balıklarınıza verdiğinizde bir zararı olmaz. yanlız az önce dediğim püf nokta, ne varsa çekiyor peki biz pireyi burada iyi besler isek bunu yiyen balıkta bu besini direkt alacaktır. bomboş 2 - 3 günlük artemia larvası amino acidlerce hufa yağları v.s. fakirleriyor ise, bu pirelerde boş olduğunda besleyecek diye düşünülmesin. Zaten su piresinin en büyük özelliği, balıkları kızıştırmasıdır. Tahmin edemeyeceğiniz kadar büyük etkisi var.
Japon balığı üretiminde haftasında yumurta alabilmenin tek yolu su piresidir. Başka türlü ymurtlatmak çok zordur. havuzlarda ben bu şekilde 10 günde bir yumurta alıyorum.
Spirulina mükemmel bir gıdadır pireler için ama maliyet için ne kadar doğru olur bilmiyorum. Gelelim bendeki formüle ;
Arkadaşlar en yakın bir markete gidip, MANTAR çorbası alacaksınız. Şaşırmayın hazır paket mantar çorbası alın, doz konusunda net bişey veremeyebilirim. bunu tank boyutundaki gelişime göre siz ayarlayacaksınız. 200 litre tanka 2 çay kaşığı suda eritip tanka boşaltın. Sonraları dozunu siz fazlalaştırır yada düşürürsünüz. Çok besleyici olmasaydı bu kadar hızlı çoğalmaz vede kan gibi kırmızı renk almazlardı. Birde en iyi besin gıdası olarak 2. şıkta bildiğiniz hayvan kanıdır. buna herkesin cesaret edeceğini tahmin etmiyorum. Ancak
piyasadaki en etkili pire gıdası bu ikisidr..
Yardımcı olabildiysem ne mutlu bana...
Saygı ve Sevgilerimle...